För producenter

Producenter ges en möjlighet att på ett riskfritt sätt visa för barn vad det dagliga arbetet på en bondgård går ut på. Enkelt via sin smarttelefon kopplas producenten upp med barnen och via video visar hen upp gården. Producenten erbjuds tillfälle att vara med öka framtida konsumenters kunskap om den inhemska matens ursprung, hur produktionen går till och vem som producerar världens renaste mat.

En producent kan enkelt fylla i anmälningsformuläret för producenter och anmäla sig som intresserad bonde i Farmer Time projektet. Projektledaren för Farmer Time projektet tar emot bondens anmälan och parar ihop bonden med en grupp intresserade barn. En Farmer Time bonde håller minst två* 10 – 20 min träffar med en grupp barn. Tillsammans med barnens instruktör träffas man innan det egentliga mötet och går igenom vad som är aktuellt på gården och vad som är tänkt att visas. Då får läraren en möjlighet att förbereda frågor tillsammans med barnen.

Verktyget/appen som används varierar och beror på skolan och gruppen. Utgångsläget är att läraren meddelar vilket verktyg man vill använda och att bonden laddar ner det programmet. Visar det sig svårt hittar man tillsammans med projektledaren ett program/app som fungerar för alla.

Producentens del i projektet är talkobaserat.

‘’Det gick superbra och var så roligt att träffa klassen. Via zoom träffades vi över 20 minuer, tiden bara flög iväg. Roligt att höra och märka att man har inspirerat någon att bli bonde. ‘’

Sofia, Farmer Time Finland bonde med mjölkkor

Intresserad

Registrera dig så kontaktar vi dig med en matchade skola eller grupp så snart som möjligt.

Material

Vårt bibliotek är fullt med användbara saker som du kan ladda ner och använda.

Samarbetspartners

logo ProAgria Österbottens Svenska Lantbrukssällskap
NTM logo
Leader logo cmyk Aktion Osterbotten
EU flagga (ny)
Leader logo cmyk EU ISO
otto malm transparent